Medi Ambient

El grup PSC-Units torna a registrar la seva proposta de Llei sobre Aigües Ter-Llobregat

  • Actualitzat:
  • Creat:

Jordi Terrades considera que “la gestió de grans infraestructures, la gestió de les conques, i el subministrament fins als dipòsits municipals, ha de ser de gestió pública”

El Grup PSC-Units al Parlament ha tornat a presentar avui la seva proposta de Llei sobre Aigües Ter-Llobregat, que pretén, segons el diputat Jordi terrades, “retornar a un sistema de gestió directa dels béns i instal·lacions de titularitat de la Generalitat de Catalunya que integren la xarxa Ter-Llobregat”. “El servei d’abastament d’aigua en alta i sobretot la xarxa d’abastament Ter-Llobregat constitueixen un servei d’interès i competència de la Generalitat, respon a un interès públic primordial. Creiem que la gestió de grans infraestructures, la gestió de les conques, el subministrament fins als dipòsits municipals, ha de ser de gestió pública”, ha afegit.

 

Jordi Terrades ha considerat que “és un àmbit absolutament estratègic per al desenvolupament del país. A més les tots els estudis a l’entorn del canvi climàtic, ens diuen que a Catalunya, en el futur, patirà un règim hídric encara més irregular, un clima més càlid i, per tant, més possibilitats de sequera”. “De fet tots els indicadors ens alerten que d’aquí a l’any 2050, Catalunya tindrà entre un 8 i un 10% menys de recursos hídrics. Raó de més, perquè davant d’aquest escenari, considerem l’aigua com a recurs estratègic”, ha dit.

 

El Grup Socialista ha mostrat sempre el seu rebuig al procés de privatització d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) que el 2013 va portar a terme el Govern del President Artur Mas. “Seguim afirmant que la privatització de la gestió d’ATLL va suposar utilitzar el servei d’abastiment d’aigua, únicament com a font de finançament públic per sufragar dèficit, impulsant canvis tarifaris a l’alça. “A més, la concessió, estar comportant un augment constant del preu de venda del m3 d’aigua en alta, que inevitablement està repercutint en successius increments del preu que paga el consumidor final”, ha assenyalat. “En matèria d’aigües els governs d’Artur Mas i Carles Puigdemont, són governs que sempre han actuat per la porta del darrera”, ha conclòs Terrades.

 

La compra en alta a ATLL s’ha incrementat de la següent manera els últims: el 70% l’any 2012, el 4,25% l’any 2013, el 4,23% l’any 2014 i 4,51% el 2015. Enguany s’ha aprovat una pujada del 11,88%. Aquesta pujada és més elevada doncs ha coincidit l’increment anual, amb la revisió quinquennal dels costos d’operació. “En matèria d’aigües els governs d’Artur Mas i Carles Puigdemont, són governs que sempre han actuat per la porta del darrere”, ha conclòs Terrades.

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: