Medi Ambient

Terrades exigeix a Calvet "un lideratge decidit i actiu en la lluita contra el canvi climàtic"

  • Actualitzat:
  • Creat:

Terrades reclama a Calvet suspendre la disposició adicional primera de la llei Omnibús, que va permetre l'externalització d'ATLL cap al sector privat.

Jordi Terrades ha denunciat aquest matí al Conseller Damià Calvet que l'externalització, per motius ideològics i no de funcionament, de la gestió d'ATLL "va ser un nyap" com conclouen totes les sentències judicials sobre el procediment del concurs d'externalització "que ha suposat que durant 5 anys l'aigua ens ha costat més de cara als ciutadans i ciutadanes que si l'empresa s'hagués quedat al sector públic" i ha reclamat que la regulació i la gestió en alta sigui pública.


En aquest sentit, Terrades considera que no n'hi ha prou amb l'anunci fet pel conseller avui mateix, sobre l'aprovació d'un decret llei que inicii el procés de liquidació de la concessió d'ATLL per complir amb la sentència judicial: "per evitar ensurts de futur creiem que al decret ha d'afegir-hi la supressió de la disposició adicional primera de la llei Omnibús, que va permetre l'externalització d'ATLL cap al sector privat. Si no ho fan vostès, quan entri al Parlament ho esmenarem nosaltres" ha alertat.


El diputat socialista i portaveu de medi ambient també ha avisat al conseller del "repte sense precedents" que suposa el canvi climàtic i ha mostrat el suport dels i les socialistes a les polítiques que contribueixin a mitigar els efectes i a impulsar les polítiques d'adaptació a aquests. Terrades ha exigit "un lideratge decidit i actiu en la lluita contra el canvi climàtic" i ha recordat que ja fa un any de l'aprovació de la llei de canvi climàtic de Catalunya: el portaveu socialista ha celebrat la retirada per part de la ministra socialista, Teresa Ribera, dels articles de la llei que el PP va portar al Tribunal Constitucional, i ha reclamat conèixer "el grau de maduració de les lleis que preveia desenvolupar la mateixa llei de canvi climàtic, com per exemple les de fiscalitat verda" i quan el govern pretén portar-los al Parlament.


Finalment el diputat socialista s'ha referit al territori, alertant de la necessitat de "revisar a fons" la legislació que regula els espais protegits "que està avui dia, molt desfasada" i reclamant una nova Llei de Territori i d'urbanisme basada en una planificació del territori troncal i no sectorial.

Paraules clau: