Medi Ambient

Agenda Verda. Eleccions al Parlament 2012

  • Actualitzat:
  • Creat:

Us expliquem quina és l'agenda verda del PSC aquesta campanya, amb els actes i visites que farem cada dia.


Per al PSC, la lluita contra la sortida de la crisi ha d’anar de la mà de la lluita contra el canvi climàtic. Cal superar la concepció que només destruint el nostre planeta serem productius i cal trobar fórmules que no només superin aquest concepte obsolet, sinó que demostrin que l’estalvi energètic, l’aposta per les energies renovables i per la renovació sostenible del medi, de l’entorn i de la mobilitat fa que les empreses siguin més competitives, que el producte tingui un valor afegit de qualitat i de respecte amb el planeta i genera indubtablement nous llocs de treball i nous filons d’ocupació.

Apostem per un una sostenibilitat entesa com el binomi d’obligacions (i de nous compromisos que han d’adquirir les administracions públiques) i d’oportunitats econòmiques (per a les empreses, per als treballadors i per a la ciutadania en general, que ha de veure aquest canvi com una oportunitat de progrés cap a un futur de major riquesa i benestar).

En el nostre programa trobareu moltes propostes per fer efectiu aquest canvi de model del què parlem, aquest Nou Deal per a una Catalunya que té com a principal objectiu la sortida de la crisi i la sostenibilitat. Entre d’altres, proposem convocar una Convenció Catalana del Canvi Climàtic i l’Economia, que inclogui a tot el govern i a tots els agents socials, entitats, experts... i que fixarà el full de ruta de la legislatura, basat en poques i ambicioses mesures que seran la base d’una llei del Canvi Climàtic i l’Energia.

Convençuts que aquest és el millor camí, iniciem durant aquesta campanya electoral una agenda verda per al PSC; així durant els 15 dies de campanya els nostres candidats i candidates visitaran empreses, cooperatives, entitats del tercer sector, instal•lacions... que siguin un exemple viu de la innovació, de l’estalvi, del foment del treball i de la lluita contra el canvi climàtic.

Cada dia us informarem de l’acte de l’”agenda verda”, junt amb l’agenda, i aquí podreu anar veient tot el recull. I cada dia podreu veure en aquest espai web la informació de l’entitat lligada a la nostra proposta i la instantània amb els nostres candidats.