Medi Ambient

El diputat i candidat Jordi Terrades presenta l’aposta socialista per l’economia verda a l’Ecoparc de Montcada i Reixac

  • Actualitzat:
  • Creat:

Terrades ha estat acompanyat per María Elena Pérez, Alcaldessa i Primera Secretària del PSC de Montcada i Reixac i Joan Parra, regidor.

Acompanyat per María Elena Pérez, Alcaldessa i Primera Secretària del PSC de Montcada i Reixac, el diputat i candidat a les eleccions al Parlament de Catalunya ha presentat les diverses propostes que en l’àmbit de l’economia verda proposa el PSC al seu programa electoral. També hi ha assistit Juan Parra, regidor de l’Ajuntament de Montcada i Reixac.

Jordi Terrades ha explicat que en l’actual context de crisi econòmica a Catalunya, “hi ha possibilitats de generar creixement econòmic i llocs de treball amb l’economia verda”. Terrades ha definit l’economia verda com a “l’activitat industrial amb una visió sostenible, la gestió i el tractament de residus i tot l’àmbit de l’energia”. A partir d’aquesta afirmació, el diputat i candidat vallesà ha presentat una proposta concreta del programa electoral socialista, conforme “amb l’aposta per l’economia verda es poden crear 25.000 llocs de treball”.

L’espai elegit per a aquesta presentació programàtica, l’Ecoparc de Montcada i Reixac, és una mostra de com l’economia verda és d’una gran utilitat per a la societat. En concret, ocupa a 150 treballadores i treballadors, dedicats al tractament sostenible de residus. A més, l’Ecoparc de Montcada i Reixac genera de forma neta l’electricitat equivalent al consum de 10.000 famílies en un any.

El diputat i candidat socialista ha reclamat un acord de país sobre l’economia verda, lamentant que “la resposta del govern de CiU és només literatura pura”. Per exemplificar la resposta de CiU, Terrades ha esmentat que sobre canvi climàtic i energia “la Generalitat té un document de mil pàgines, mentre que l’administració Obama als EUA es conforma amb 150 pàgines, però plenes de projectes dotats econòmicament”. En aquesta línia, Jordi Terrades ha explicat una nova proposta i compromís del PSC: “destinarem 1.000 milions d’euros a polítiques d’eficiència energètica, perquè les empreses catalanes siguin més competitives i eficients energèticament, sumant la lluita contra el canvi climàtic a la capacitat de generar creixement econòmic”.

Un altre compromís programàtic del PSC és “l’actualització del Pla de Residus de Catalunya, introduint elements innovadors en el tractament de residus, minimitzant-los i valoritzant-los tant material com energèticament”. La proposta socialista contrasta amb la manca d’actuació del govern de CiU als darrers dos anys en que, com explica Jordi Terrades, “no hi ha ni una sola proposta en infraestructures de residus, vivint el govern d’Artur Mas de tota la gran tasca duta a terme pels anteriors governs liderats pels socialistes”.

En darrer terme, Terrades ha esmentat les propostes del govern central sobre la imposició de primes a la generació d’energia que “les acabarà pagant la ciutadania d’una forma o d’una altra, i posant inclús en dificultat a tot el sistema actual de tractament de residus”. “A un país energèticament dependent de l’exterior, generar energia amb el tractament de residus és un plus i no pas una activitat que hagi de ser maltractada fiscalment” –ha conclòs el candidat socialista.