Medi Ambient

El PSC considera que l’economia verda és una gran oportunitat que pot generar llocs de treball de proximitat

  • Actualitzat:
  • Creat:

En la visita a la planta de biogàs de Granollers.

“Cal apostar per el desenvolupament d’un nou model productiu sostenible des de la perspectiva ambiental i energètica. Un nou model on la industria continua sent imprescindible i en el que l’economia verda representa una gran oportunitat que pot generar més de 25.000 llocs de treball”. Així ho expressava aquest mati el candidat del PSC al parlament Jordi Terrades a la planta de compostatge de matèria orgànica i la de biogàs del Vallès Oriental, una visita en la que ha estat acompanyat pel president del Consorci de Residus del Vallès Oriental, Joan Castaño i els regidors de Medi Ambient de l’ajuntament de Mollet del Vallès; Esther Safont i de l’ajuntament de Parets del Vallès, Francesc Juzgado.

A la visita, Terrades ha destacat l’exemple d’actuació d’èxit en aquest camp que representa la planta del Vallès Oriental, una planta en el que cada dia es tracten 8 tones de residus, és produeix 7800 Kw hora/any que equival al consum energètic de 6 mesos d’una ciutat com Granollers i s’evita l’emissió a l’any de 3.000 tones de CO2 a l’atmosfera.

Jordi Terrades també ha aprofitat per recordar que “enfront tenim el govern de CIU que en 18 mesos han estat incapaços de presentar un programa industrial de foment de l’economia verda i sostenible, com el PSC els hi ha reclamat i que, excepte incrementar els canons, no ha fet res en matèria de residus”.

Sobre com ha afrontat el CIU la política de residus i el plantejament del PSC ha dit “considerem que la política de residus requereix reprendre els debats estratègics que en aquesta etapa de CiU han estat posats en quarantena, apostem per la reducció de residus a través de la prevenció i de la introducció de noves tecnologies que incrementin el reciclatge” i ha acabat dient “la clau de volta resideix en el desenvolupament de tot el potencial d’un sector que ja compta amb empreses molt competitives. L’aposta pel sector ha de ser exhaustiva, incloent tots els subsectors i tecnologies, generant el màxim de llocs de treball (que són no deslocalitzables) en l’entorn on es troba”.