Medi Ambient

Jordi Terrades: "CiU i ERC, parlen molt de la indepèndencia de Catalunya, però no parlen de que el nostre país és altament depenent energèticament"

  • Actualitzat:
  • Creat:

En el marc de l'agenda verda del PSC, Jordi Terrades ha visitat les instal.lacions de l'empresa ASPROSEAT de L'Hospitalet.

Avui en el marc de l'agenda verda del PSC de la campanya de  a Eleccions del Parlament de Catalunya Jordi Terrades candidat número 12 per Barcelona a les eleccions, acompanyat per altres candidats com Daniel Salinero (42), Néstor Cabañas (46) i la Regidora adjunta d'espai públic, urbanisme i sostenibilitat, Gloria Herance, han visitat les instal.lacions de l'empresa ASPROSEAT de L'Hospitalet. Aquesta empresa, compta amb una divisió mediambiental  que realitza tasques com el reciclatge d'oli domèstic per a més de 20.000 llars del Barcelonès i Baix Llobregat. Aquest oli usat serveix la seva posterior conversió en biodièsel dins del seu  centre especial de treball que dóna feina a unes 250 persones amb discapacitats físiques i intel.lectuals aportant un benefici social a més del mediambiental. Cal recordar que l'oli domèstic és un dels principals contaminats de l'aigua (amb 1 litre d'oli es poden arribar a contaminar fins 1000 litres d'aigua). 

Durant la visitat Terrades ha explicat que "hi ha alguns partits com CiU i ERC, que parlen molt de la indepèndencia de Catalunya, però no parlen per exemple de que el nostre país és altament depenent des del punt de vista energètic. Tampoc parlen, de la crisi econòmica que estem patint amb 840.000 aturats a tot Catalunya i de totes les empreses que continuent tancant".

Segons Terrades "tenim una gran oportunitat a Catalunya que el govern actual no ha sabut aprofitar. Nosaltres creiem que cal apostar per les energies renovables. Cal treballar en el camp del medi ambient, de les energies renovables, de l'eficiència energètica, del reciclatge"

El candidat número 12 del PSC ha afegit que "nosaltres hem calculat que d'aquí a l'any 2020 aquest sector industrial de les energies renovables pot crear uns 25.000 llocs de trebalI. I aquest és el problema del païs que els catalans que no tenen feina, i nosaltres en aquesta campanya estem explicant que en el camp del medi ambient pot surgir un nou sector industrial potent per superar aquesta crisi que estem patint".

Terrades ha dit que "aquest sector destaca també perquè les seves empreses donen feina a persones discapacitades, i precisament l'actual govern ha deixat d'ajudar a aquestes empreses que donen feina a pesones amb problemes, un fet que des dels governs d'esquerres del president Maragall i el president Montilla van fer molt d'enfàsi i malauradament el govern de CiU ajudat pel PP els ha deixat d'ajudar".

La Fundació Asproseat Empresa i Treball dóna resposta a un dels residus més contaminants d'avui en dia, l'oli domèstic usat, aconseguint el 100% de reutilització d'aquest residu i compta amb la participació d'escoles, mercats, empreses, entitats i ara també hotels, restaurants i cafès.

El sistema de la Fundaciò Asproseat Empresa i Treball amb envàs especial destaca de la resta d'activitats de tractament de residus perquè engloba les dimensions educativa, social a més de la mediambiental.