Medi Ambient

Ros: “A Lleida hem de tenir l’exclusiva de les titulacions d’enginyeria superior d’Agrònoms i Forestals i els estudis superiors de Veterinària”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El cap de llista del PSC per la demarcació de Lleida al Parlament ha visitat aquesta tarda el Centre Tecnològic Forestal de Solsona.

El cap de llista del PSC per la demarcació de Lleida al Parlament, Àngel Ros, ha afirmat avui que “a Lleida hem de tenir l’exclusivitat de les titulacions d’enginyeria superior d’Agrònoms i Forestals i els estudis superiors de Veterinària”. En una visita al Centre Tecnològic Forestal de Solsona, Ros ha posat de relleu que “de la mateixa manera que les Terres de Lleida són el referent de l’activitat agroalimentària del país, la més estable de l’economia catalana, el nostre territori ha de ser el referent universitari en agroalimentació”.

El candidat socialista ha recordat que “el Centre Tecnològic Forestal és un símbol que va potenciar l’anterior govern de la Generalitat de que en l’interior del país es pot tenir centres d’excel•lència en recerca”. Ros ha posat de relleu que “l’economia del món rural i del món forestal en particular requereix de recerca i innovació, i aquesta és l’aposta que ha de fer un govern de la Generalitat, que a Catalunya, arreu del país hi hagin centres vinculats a la universitat”. Uns vincles, ha dit, “que han de fomentar la recerca perquè és el futur de les explotacions agrícoles”. És per això, ha insistit, que “la Universitat de Lleida ha de ser un referent dels estudis d’agronomia, forest i veterinària, i els centres tecnològics i de recerca associats, com el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida o el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya han de ser el complement de recerca i innovació de la nostra universitat, que ha de ser el referent català del món agrari”.
Per la seva banda, la candidata socialista i regidora a l’Ajuntament de Solsona, Encarna Tarifa, ha destacat que “el Centre Tecnològic de Solsona és un instrument que ha d’estar al servei del territori, però a més ha d’afavorir a la nostra comarca, i hem de donar un impulsa important a tot el que pot ser creació de riquesa amb aquesta eina”. Finalment, Tarifa ha apuntat que “veiem que l’actual govern està tirant enrere moltes coses que nosaltres havíem impulsat; hem d’explicar a la gent el que hem fet i el que volem continuar fent, volem el creixement de Catalunya amb eines com aquest Centre”.