Medi Ambient

Propera retransmissió
 

Ros: “Constatem la clara contradicció del govern de CiU eliminant els incentius a les energies renovables i no apostar per un sector que és generador de riquesa”

El cap de llista del PSC per la demarcació de Lleida ha visitat una planta fotovoltaica a Juneda amb el diputat i candidat per Barcelona, Jordi Terrades

El cap de llista del PSC per la demarcació de Lleida al Parlament, Àngel Ros, ha afirmat avui que “avui a Juneda constatem la clara contradicció del govern de CiU d’eliminar els incentius a les energies renovables i no apostar per un sector que és generador de riquesa i activador de l’economia”. Ros ha fet aquestes declaracions en la seva visita a una planta fotovoltaica del municipi de les Garrigues, amb el diputat i candidat per Barcelona, Jordi Terrades.

Àngel Ros ha posat de relleu que “la província de Lleida és especialment rica en energia hidroelèctrica tradicionalment i ara amb un forta component d’inversió en les energies fotovoltaiques”. El candidat socialista ha reiterat que “Convergència demostra una clara contradicció quan fa un discurs d’aposta per l’energia neta i renovable i alhora elimina les inversions en aquest sector”. Ros ha recordat que “Catalunya és un país que no té fonts d’energies fòssils, que no té altra forma de producció d’energia que justament les renovables” i ha afegit que “amb aquestes mesures, estem fent un país energèticament depenent, cal fer una aposta decidida, que és la que volem fer els socialistes, per les energies renovables, que a més creen riquesa i llocs de treball en aquest sector emergent al nostre país i a Europa”.
Per la seva banda, Jordi Terrades ha apuntat que “en aquests dos anys el govern de CiU, amb el suport del PP, només han presentat power points, tant el conseller Pelegrí amb les plantes de biomassa com el conseller Mena”. En canvi, ha dit, “en el nostre programa electoral diem que cal invertir en quatre anys 1.000 milions d’euros per tal d’ajudar a les empreses que volen fer aquest canvi tecnològic, ajudar en el desenvolupament de les energies renovable i a les polítiques d’eficiència energètica a les indústries”. Terrades ha destacat que “calculem que es podrien crear 25.000 llocs de treball d’aquí a l’any 2020” i ha afegit que “per desenvolupar les energies renovables que es permetin ser un país no tant depenent necessitem seguretat jurídica, justament el que el govern del PP amb el suport de CiU va anular amb un decret a principis d’any, laminant els incentius a plantes de producció com les fotovoltaiques”.

El candidat del PSC per les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, Àngel Ros, ha visitat també aquest matí el mercat municipal de les Borges Blanques.

Comentaris

 • Anònim
  • 3
  • Anònim
  • 19 novembre, 2012
  Anonim. Es cert, que Espanya al 2008 va tancar el laboratori. Van pasar de instalar 2500 MW al 2008 a 30 MW al 2009. Ara amb la moratoria el sector esta totalment aturat. Mentre que alemanya instala 7.500 MW anuals, te un 50% de energia fotovoltaica al estiu, o a Itala 9.000 MW anuals. Es pot parlar de bombolla només tenint un 3% de fotovoltaica? La fotovoltaica ha reduir el preu per les retallades de hores, ara un impost del 19% als beneficis, m es reduir la prima. Esta provocant concusos creditors. No te sentit de dir que la fotovoltaica és rentable i alhora que no surti del laboratori. L'única energia que se sap els costos és la renovables. Que es el preu del mercat, la subasta TUR? El decret d'autoconsum te com a referencia el preu de la xarxa; a italia entre 20 i 40% més barata que la xarxa. Sobre el deficit de tarifa s'ha de fer una auditoria pública per veure quina regulació apliquen les electriques per obtenir uns preus regulatoris amb creatibitat contable.
  3
 • Anònim
  • 2
  • Anònim
  • 16 novembre, 2012
  En España, con el doble de sol que Alemania, se pagaban el doble de primas. Así que la rentabilidad era cuádruple. Hay que apostar, pero si compramos todos los números perdedores nos llega la ruina. Pagamos la electricidad más cara de Europa y deberíamos pagarla al doble para no acumular 'déficit de tarifa' para nuestros nietos. La electricidad cara es un arma de destrucción masiva del empleo, a las industrias les cuesta más la electricidad que la nómina. Habrá que empezar a hacer cosas que sean rentables si queremos empezar a pagar deudas. Pagar un Kw inestable (ahora entrego, ahora no) a diez veces el precio de venta de los Kw de calidad no parece que lo sea y ya estamos pagando miles de millones de euros anuales. Los inventos, hasta que sean rentables, hay que hacerlos con gaseosa. El burbujón fotovoltáico nos llevó a instalar más que el resto del mundo junto, con precios de los terrenos dignos de la Rambla de BCN. La electricidad fotovoltáica es ya rentable sin subvenciones pagarlas sólo es regalar un dinero que no tenemos en algo que no lo necesita.
  2
 • Anònim
  • 1
  • Anònim
  • 15 novembre, 2012
  M'agrada molt que els socialistes empenyin aquest tema
  1

Afegeix el teu comentari

convidat