Medi Ambient

Ros: “Constatem la clara contradicció del govern de CiU eliminant els incentius a les energies renovables i no apostar per un sector que és generador de riquesa”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El cap de llista del PSC per la demarcació de Lleida ha visitat una planta fotovoltaica a Juneda amb el diputat i candidat per Barcelona, Jordi Terrades

El cap de llista del PSC per la demarcació de Lleida al Parlament, Àngel Ros, ha afirmat avui que “avui a Juneda constatem la clara contradicció del govern de CiU d’eliminar els incentius a les energies renovables i no apostar per un sector que és generador de riquesa i activador de l’economia”. Ros ha fet aquestes declaracions en la seva visita a una planta fotovoltaica del municipi de les Garrigues, amb el diputat i candidat per Barcelona, Jordi Terrades.

Àngel Ros ha posat de relleu que “la província de Lleida és especialment rica en energia hidroelèctrica tradicionalment i ara amb un forta component d’inversió en les energies fotovoltaiques”. El candidat socialista ha reiterat que “Convergència demostra una clara contradicció quan fa un discurs d’aposta per l’energia neta i renovable i alhora elimina les inversions en aquest sector”. Ros ha recordat que “Catalunya és un país que no té fonts d’energies fòssils, que no té altra forma de producció d’energia que justament les renovables” i ha afegit que “amb aquestes mesures, estem fent un país energèticament depenent, cal fer una aposta decidida, que és la que volem fer els socialistes, per les energies renovables, que a més creen riquesa i llocs de treball en aquest sector emergent al nostre país i a Europa”.
Per la seva banda, Jordi Terrades ha apuntat que “en aquests dos anys el govern de CiU, amb el suport del PP, només han presentat power points, tant el conseller Pelegrí amb les plantes de biomassa com el conseller Mena”. En canvi, ha dit, “en el nostre programa electoral diem que cal invertir en quatre anys 1.000 milions d’euros per tal d’ajudar a les empreses que volen fer aquest canvi tecnològic, ajudar en el desenvolupament de les energies renovable i a les polítiques d’eficiència energètica a les indústries”. Terrades ha destacat que “calculem que es podrien crear 25.000 llocs de treball d’aquí a l’any 2020” i ha afegit que “per desenvolupar les energies renovables que es permetin ser un país no tant depenent necessitem seguretat jurídica, justament el que el govern del PP amb el suport de CiU va anular amb un decret a principis d’any, laminant els incentius a plantes de producció com les fotovoltaiques”.

El candidat del PSC per les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, Àngel Ros, ha visitat també aquest matí el mercat municipal de les Borges Blanques.