Medi Ambient

XAVIER SABATÉ VISITA EL COMPLEX VILARENC AQUA DE SEGUR DE CALAFELL

  • Actualitzat:
  • Creat:

Aquest complex destaca per la seva sofisticada tecnologia i la seva aposta per l’estalvi energètic.

El cap de llista del PSC per Tarragona, Xavier Sabaté, ha visitat avui les instal·lacions del complex Vilarenc Aqua, a Segur de Calafell. Aquest complex destaca per la seva sofisticada tecnologia i la seva aposta per l’estalvi energètic. En aquest sentit, uns dispositius solars i una caldera de biomassa serveixen per escalfar l’aigua de la piscina exterior i per produir electricitat per a altres finalitats.

La maquinaria incorpora les darreres innovacions del sector i el disseny ha estat elaborat per un expert en instal·lacions destinades a grans espais esportius.

En aquest sentit, Xavier Sabaté ha destacat “el PSC aposta per potenciar les energies renovables per arribar als 1.500 MW eòlics a la demarcació i treballar per impulsar l’energia solar, la biomassa i l’energia fotovoltaica.”

“En concret, al camp de la biomassa des del PSC volem tirar endavant un pla d’usos racional dels boscos per tal que fusta es quedi a Catalunya i no marxi a Itàlia, com passa ara, i substitueixi els combustibles finits i foranis i col·labori en la prevenció d’incendis.”

En relació a l’energia nuclear, Sabaté ha reiterat que el PSC no vol que es perllongui la vida útil de les centrals nuclears. Així, “cal recordar que CiU no ha fet res per endegar un pla de reactivació econòmica per les comarques que acullen centrals nuclears. La veritat és que qualsevol es pot quedar astorat perquè el terme nuclear no apareix ni un sol cop a les 140 pàgines del programa electoral de CiU.”

“Nosaltres apostem per substituir progressivament l’energia nuclear per energies renovables i potenciant la investigació a través principalment, l’IREC ( Institut de Recerca i d’Energia de Catalunya) amb investigacions tan importants com el projecte ZEFIR d’energia eòlica marina.”